Pim Trooster maart april 2017

ALL TOGETHER NOW

Solo van Pim Trooster

DSC06197

Pim Trooster werkte in 2016 ‘slechts’ aan twee series.

  • Plate Service Drawings voor het 365+1 Beeldbad groepsproject in Oosterhout.
  • GoudAsfalt serie gemaakt tijdens art gouda in mei/juni 2016.

 

Plate Service Drawings zijn 365+1 tekeningen van 10x10cm, gemaakt met fineliners en acrylstiften, op foto’s van de inhoud van Trooster’s eigen GFT-afvalbak. Hier werkte hij het hele jaar aan en dagelijks publiceerde hij één werkje op twee facebooksites.

IMG_1176

 

GoudAsfalt-serie produceerde hij in de maand mei tijdens art gouda, het artist in residence groepsproject in het voormalige weeshuis van Gouda. Het thema “verweesd” van art gouda komt letterlijk terug in de serie over een ‘verweesde’ asfaltfabriek aan de Hollandse IJssel. Trooster vernam dat de fabriek spoedig zou worden afgebroken en dat op dat terrein door de groep GoudAsfalt een festiviteitenlocatie gerealiseerd zou gaan worden.

DSC04617

Hij maakte een 30tal foto’s op dit terrein. Deze foto’s liet hij tweemaal op A4 formaat printen. Telkens bewerkte hij een van deze foto’s met acrylstiften. Samen met de originele foto’s vormen dit 2-luikjes die het historisch industrieel verleden en de fantasierijke toekomstige functie van deze locatie verbeelden en verbinden.

Zie ook: http://www.pimtrooster.nl

De expositie wordt feestelijk geopend op

Zondag 12 maart om 15.00 uur

Daarna is op afspraak de mogelijkheid om de expositie te bezoeken tot 2 april.