FURIOSO – 14 december Brechtje Roos

UNIEKE MUZIEKLEZING
“FURIOSO”
Een actie voor Serious Request 2014 in De Ruimte van Rolf Gouda

In december neemt ‘muziekzendeling’ – zoals zij dit zelf zo mooi verwoord – Brechtje Roos ons mee de diepte in op het gebied van muziek. Haar voorstelling “FURIOSO” is een zogenaamde “muzieklezing”: een combinatie tussen muziek, anekdotes, vraagstukken en verrassende ear openers die je anders naar muziek laten luisteren. Een unieke ervaring voor cultuur- en muziekliefhebbers. 

mz 2014 (2)

 

Brechtje hinkstapspringt– met een iPod in haar hand – bezield en energiek door muziekwerelden. Zij linkt fragmenten, mijmert, zet vraagtekens, licht toe en mixed dat met haar eigen ervaringen als prof muzikant. De Muziekzendeling geeft energie met muziek, brengt mensen samen, laat luisteraars ervaren, prikkelt publiek verder te denken én te luisteren. Een deel van de opbrengst gaat naar 3FM Serious Request. Luister je solidair!

INFORMATIE
14 12 15u Ruimte van Rolf, €15 voorverkoop
Lage Gouwe 248
2801 LN Gouda
06 21924699
brechtje@brechtjeroos.nl

KAARTVERKOOP
Vanaf nu zijn kaarten (á €15)  te verkrijgen via http://www.brechtjeroos.nl/nieuws/agenda/ Ivm beperkt aantal kaarten is reserveren aan te bevelen. Mochten er op de dag zelf nog kaarten zijn, dan kosten ze €17,50. Een kwart van de opbrengst gaat naar Serious Request.

REACTIES
Een mix van Leo Blokhuis en Tijl Beckand. Maar dan in vrouwelijke vorm, grenzeloos in muziekstijl én zelf muzikant. Fris & fruitige combi. Voor herhaling vatbaar’. E. De Boer- ervaringsdeskundige

Ik heb van Brechtje andere oren gekregen en deze horen wezenlijk anders. Mooi, hè!’. Jan Bartels- directeur Theater De Veste Delft

‘Brechtje Roos de muziekzendeling deed me een beetje denken aan Pierre Janssen, de ‘kunstverteller’. Ze geeft les in ‘luisteren’. En of dat werkt? Nou en of!’
Anja Meulenbelt- publicist, schrijfster
Bekijk meer reacties op http://www.brechtjeroos.nl

OVERIGE DATA
12 12 20.u Westcord Fashion Hotel Amsterdam
18 12 20.30u Het Labyrinth Delft
21 12 15u Pllek Amsterdam
Check de agenda voor eventuele aanvullingen

* * *

SERIOUS REQUEST
Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Serious Request in het kader van vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Met dat geld worden o.a. projecten opgezet om de slachtoffers eigenwaarde en kracht te geven.
Laat je inspireren door FURIOSO en geef het door. Luister je solidair!
Zie Serious Request voor meer info.

FURIOSO
Muziekzendeling Brechtje Roos gidst je door muziekwerelden. Ze knoopt pop, jazz, klassiek en wereldmuziek aan elkaar en met een iPod in haar hand laat ze werk horen van ijzersterke musiciennes die zich niet hebben laten ringeloren.
Met muziek mensen opzwepen, energie geven. Je stem laten horen met een goed gekozen song. Ondanks allerlei verboden, tegenwerkingen en heftige reacties toch vooral doorgaan, dat is waar de voorstelling FURIOSO over gaat.
Pittige musiciennes.  Daar zijn dwars door alle muziekstijlen heen mooie voorbeelden van. Denk aan muziek van Miriam Makeba, Aretha Franklin, Hildegard von Bingen, Saskia Laroo. Furioso laat muziek beleven en geeft energie om verder te komen..

VOORSTELLING RITUEEL
Vaste prik is het gedeelte ‘de muziekmijmering’ waarvoor publiek een eigen muziekfragment mee kan nemen. De Muziekzendeling is dan benieuwd naar het bijbehorende persoonlijke verhaal. Neem naar Furioso muziekmijmeringen mee die power geven!

OPGELET
Muziekgids en inspirerende performer Brechtje Roos waarschuwt: ‘Het bijwonen van mijn muzieklezingen kan prettige bijwerkingen veroorzaken: passie borrelt naar boven, je voelt je beter, zelfs slimmer worden. Er kan zoveel gebeuren als je naar muziek luistert’.