Anique Weve – juni 2014

De Knuffelmuur , 2014  Anique Weve

Anique Weve verkent ideeën over intimiteit en ruimte, om zo te onderzoeken hoe mensen ruimte waarnemen, hierop reageren en mee omgaan. Zij gelooft dat onze perceptie van een omgeving onze sociale interactie met die omgeving beïnvloedt, en wil graag onderzoeken hoe zij kan interfereren met deze percepties. Zij hoopt dat deze onderzoeken resulteren in nieuwe structuren, zowel sociale als sculpturale/ruimtelijke.

Echt contact maken met anderen is voor sommige mensen heel erg lastig. Je kan je onzeker of verlegen voelen, of je bent bang voor een oordeel van de ander. Met de komst van sociale media als Facebook, Hyves en Twitter kan het wat makkelijker zijn het contact met mensen te onderhouden. Het gaat allemaal wat sneller en het kan minder eng voor je zijn. Daarbij kan het er voor zorgen dat je niet vereenzaamd. Maar het heeft niet alleen maar voordelen! Doordat je vanachter je beeldscherm geen fysiek contact kan hebben, zorgt het tegelijkertijd ook voor een grotere afstand tussen jou en je omgeving.

Anique geeft de mensen een anonieme ruimte waar men een ander kan omhelzen, knuffelen en aanraken, zonder elkaar te ontmoeten.  Om zo het digitale tijdperk van internet en sociale media, weer een lijfelijk karakter te geven en de aanraak armoede te verhelpen.

we-ve.nl

Kom knuffelen op:

Zaterdag 21 juni van 13.30 tot 18 uur.
Zondag 22 juni van 13.30 tot 18 uur.
Vrijdag 27 juni van 16 tot 21 uur.
Zaterdag 28 juni van 13.30 tot 18 uur.

 

 

knuffel

foto 3-3 foto 1-4 foto 2-3 foto 4-2